Intervall og halvmaraton

Jeg gjorde noe jeg aldri kunne tenkt meg tidligere for noen uker siden, jeg meldte meg på trondheim halvmaraton…. en time etter påmelding tenkte jeg med meg selv, om jeg er litt koko?! Jeg har slitt med noe som heter plantar facitt i de siste månedene, det bidrar til store smerter under foten, spesielt når jeg står opp om morgenen og etter langkjøring økter, men maraton skal jeg greie til tross for det.

Noen tips til hvordan man skal trene seg opp uten å springe på mølla er faktisk å sykle intervall på sykkel, 4×4… fungerer veldig bra og man avlaster fotem mer enn på en tredemølle. Jeg mikser sykkel og mølla slik at på de gode dagene løper jeg på mølla og de mindre gode sykler jeg.

I tillegg til intervall økter ( som er hoved fokuset nå ) så kjører jeg styrke og spenst trening. Det er viktig å trene seg opp på riktig måte når man skal løper langdistanse løp. Så gjenstår det å se hvor godt jeg greier å prestere 🙂

Dag 1:

4×4 intervall

Knebøy 4×4 (90% av 1RM)

Box jump 1min x 4

Nedtrekk 4×4 (90% av 1RM)

Planken 1min

Dag 2:

Markløft 4×4 (90% av 1RM)

Triceps pull 10×4 (60% av 1RM)

Biceps curl 6×4 (80% av 1RM)

Pull up m/assistanse

Benkpress 4×4 (90% av 1RM)

Dag 3:

4×4 intervall

Knebøy 4×4 (90% av 1RM)

Beinpress 4×4 (90% av 1RM)

Box jump 1min x 4

Jeg starter alltid mine økter med 10 min oppvarming på enten mølla eller sykkel eller roing, å da ligger jeg i intensitetssone 1 slik at jeg blir varm og klar for å prestere.

Ønsker dere en fantastisk flott dag og håper dere fleste hiver dere rundt å forbedrer helsa med ei treningsøkt. Husk at en intervalløkt forbedrer både hjertet og hele kroppen! En Sterk anbefaling fra meg.

-christina