Inspirasjon og krefter….

Lenge siden jeg har skrevet noe her inne, dessverre har min hverdag vært preget av covid-19 situasjonen. Den har påvirket jobben min, familie livet og livsstilen jeg har forholdt meg til de siste årene.

Men det jeg ønsker å gjøre er å prøve og komme sterkere tilbake, for å gi tips til hverdagstiltak man kan gjøre for å bedre denne merkelige tiden, aktiviteter man kan foreta seg og kosthold man kan benytte seg av. Tiltak som passer de fleste og som ikke koster skjorta.

Så det jeg vil starte med er å fortelle om den siste uken som har vært, dørstokkmila ha vært sykt lang, men jeg prøver å være aktiv med husarbeidet hjemme og ta meg en tur i middels intensitet ute i frisk luft ila dagene.

Kostholdet har vært så som så, men jeg tror jeg har kommet til en balanse jeg trives med, frokost blir ofte enten ingenting eller ett knekkebrød med lett pålegg. Men når det kommer til mellomsnack har jeg vendt tilbake til juicing og finner masse flotte oppskrifter på nett, og egen inspirasjon. Så langt har det definitivt bedret magen, humøret og ikke minst hud, hår og negler.

Her er dagens juice, frisk og veldig lett juice.

Dagens juice oppskrift kommer lengre ned i innlegget.

Å til lunch har jeg laget meg en frisk og fiberrik smoothie bowl. Enda ett måltid som optimaliserer magereguleringen og gir starten på dagen et skikkelig boost. Her bruker jeg også nettet som hjelp på oppskriftene, men også egen inspirasjon på å sammensette ulike frukter og grønnsaker til det som passer kroppen min og det behovet den har.

Her er gårdagens smoothie bowl, helt enkel og selvkomponert. (Oppskrift lengre ned)

Å til middag går det i helt vanlig variert middagsmat , men prøver å følge de norske kostholdsrådene, fisk annenhver dag og litt kylling og kjøtt i mellom. Helgene har vi fast matplan her i huset som barna bestemmer, taco-fredag og pizza-lørdag…. har ett lite håp om at når barna blir eldre kan vi prøve litt annen mat i helgene… heh.

Uansett her kommer oppskrifter;

Dagens juice

– 2/5 del av en agurk

-2 gulerøtter

2 epler (helst grønne)

1/2 lime

1/2 ts ingefær

Frisk smoothie bowl

-2 bananer

3ss kokos yoghurt

1 neve frosne jordbær

-1 neve frossen mango

-1 dl eple juice

Bland i smoothie blender evt. stavmikser

Topping:

1ss chiafrø

1ss hampfrø

ett par hasselnøtter

2ss havregryn

ett par gresskarkjerner

Altså når det er sagt om smoothie bowl så er det fint å bruke fantasien litt, det blir som regel godt. Det viktige for å få en fin konsistens er at man bruker noen frosne råvarer.

Gjerne kom med forslag på hva du/dere ønsker mer av i denne bloggen. Tips fra dere kan hjelpe meg med å finne insipirasjon også.

Ha en flott dag!

Smil og vær glad, så skal du se hvilken påvirkning du kan ha. Ett smil (uten munnbind) kan hjelpe for det meste, og for mange.

-Christina Isabell